Печени Понички

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5019k
Печени Понички1 / 2
24/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Открихме здравословна алтернатива на пържените понички - печени понички, които очароват с вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • /за тестото/
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 2 бр.
  • мая - 1 кубче
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 1/4 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • сол - 2 щ.
  • /за глазурата/
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • вода - 4 с.л.
  • /за украсата/
  • шоколадови пръчици
  • захарни пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. Маята се смесва с млякото. В брашното се прави кладенче и в него се добавят млечната смес, разбитите яйца и всички останали продукти за тестото.

То се поставя в намазнена купа и се оставя да втаса. След това разстиламе от него кора, дебела около 1 см. От нея с помощта на чаша изрязваме кръгчета и с пръст или някакъв уред пробиваме дупка в тях.

Така приготвените понички нареждаме върху хартия за печене. Печем ги в загрята умерена фурна до готовност.

Изпечените понички изваждаме да се охладят. Намазваме ги с глазура, приготвена от изброените продукти. Украсяваме със захарни и шоколадови пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: