Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Леки спагети с рулца от раци

Леки спагети с рулца от раци

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Леки спагети с рулца от раци2 / 2
23/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Вкусно ястие, което не отнема много време за приготвяне"

Необходими Продукти

  • спагети - 500 г
  • рулца от раци - 200 г
  • пармезан - 150 г
  • бадеми - 100 г сурови
  • маслини - 10 бр. черни
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • босилек - 3 щипки
  • чесън - 2 щипки сух
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се сваряват според указанието на опаковката. Измиват се със студена вода и се оставят да се отцедят в гевгир.

Доматеното пюре се загрява в тенджерка. В него се добавят нарязаните на ситно нарязаните маслини, счуканите бадеми, босилекът, солта и зехтинът.

Всичко се разбърква и вътре се добавят наситнените рулца от раци. Полученият сос се бърка 5 минути на слаб огън.

С него се поливат приготвените по-рано спагети. След това се посипват с настърган пармезан.

Леките спагети с ролца от раци са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: