gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Имамбаялдъ по турски на фурна

Имамбаялдъ по турски на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5016k
Имамбаялдъ по турски на фурна1 / 3
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Сгответе най-вкусното имамбаялдъ по тази рецепта и ще плените сърцето на любимия човек"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително нарязаният лук се задушава в олио. Към него се добавят нарязаните на парченца чесън и домати.

Поръсва се с нарязания копър и останалите подправки.

Продуктите се разбъркват, оставят се да покъкрят 5 минути и се отдръпват от огъня.

Патладжанът се измива и почиства. Разрязва се на две половини и всяка от тях се запържва леко от двете страни в тиган.

Така обработеният патладжан се поставя в намаслена тава, като кожата му трябва да е от страната на съда. Получените лодки се пълнят с доматената плънка.

Пълнените патладжани се напръскват с лимонов сок и се поръсват с още подправки. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна около 40 минути.

Гарнират се с люти пържени чушки и се поднася.

Ястието Имамбаялдъ по турски на фурна е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: