Пататник на тиган
Pan-Made Potato Pie

Пататник на тиган

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1124k
Пататник на тиган1 / 4
08/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
"Ефросия ни изненадва с едно интересно предложение, а ние на интересни и най-вече вкусни предложения не отказваме"

Необходими Продукти

  • картофи - 700 - 800 г
  • кори - 6 - 8 броя за баница
  • лук - 1 малка глава кромид
  • праз - бялата част на 1 стрък
  • яйца - 3 броя
  • сирене - 150 г
  • мазнина - 50 г масло
  • олио - 2 с.л.
  • джоджен - на вкус
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете картофите, лука и праза на едро ренде. Посолете, добавете джоджен и чубрица и оставете за около 5 минути.

Изстискайте картофите от водата, сложете ги в голяма купа и добавете всички останали продукти без маслото и олиото. Разбъркайте добре и добавете нарязаното на малки кубчета масло.

В намаслен тефлонов тиган подредете 3-4 кори - краищата им трябва да излизат извън тигана, защото ще се използват за завиване на пататника.

Разпределете добре плънката, притиснете леко и оформете по стените на тигана. Отгоре сложете няколко кори и завийте добре с краищата на долните кори.

Пататникът се пече на котлона с метална решетка, която да отделя тигана от котлона, за да не прегори бързо. Похлупва се с капак, като котлонът е на ниска степен. За около 8-10 минути ще добие златист загар.

Обърнете пататника с помощта на голяма чиния и върнете отново в тигана и на котлона. Сега се пече без капак, за да се запази хрупкава коричката. Готовият пататник се маже с масло и оставяте за няколко минути да престои.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
42
31
20
10
Дай твоята оценка: