Пикантни крилца на фритюрник
Pikantna krilca iz friteze
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пикантни крилца на фритюрник

Пикантни крилца на фритюрник

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9564k
Пикантни крилца на фритюрник1 / 2
29/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Хрупкави, пикантни и божествено вкусни - пилешки крилца за чудо и приказ"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 кг.
  • червен пипер - 1 ч.л., сладък
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • брашно - за овалване
  • оцет - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките крилца се измиват и подсушават. Слагат се във вряща подсолена вода за 8 мин. и се отцеждат добре.

Подправките, брашното и оцетът се смесват в купа, като се разбъркват добре, а ако сте любители на пикантното, може да добавите и сос Табаско на вкус.

Оставяме добре овкусените и покрити с фолио крилца в хладилника за около 2 часа.

Загряваме мазнината във фритюрника и поставяме крилцата. Пържим 10 мин. и изваждаме на скара, за да се отцеди мазнината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: