Пълнени патладжани с елда и бекон
Patlidžan punjen heljdom i slaninom
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Пълнени патладжани с елда и бекон

Пълнени патладжани с елда и бекон

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9588k
Пълнени патладжани с елда и бекон1 / 2
29/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ако ще си избирате любима рецепта за пълнени патладжани - изберете тази, която е хем вкусна, хем здравословна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Елдата се сварява във студена вода при съотношение 2:1.

Патладжаните се разрязват на 2 части и се запържват от двете страни. След като изстинат, се издълбава вътрешността им и се нарязва на ситно.

Лука, гъбите и беконът се нарязват на малки парченца и се запържват в тиган. Добавя се и вътрешността на патладжана, посолява се и се подправя с черен пипер. Задушава се около 15 мин.

Сваля се от котлона и се прибавя сварената елда, разбърква се.

Кашкавалът се настъргва. Патладжаните се подреждат в тавичка и се пълнят със сместа. Поръсват се с настъргания кашкавал и се запичат за 35 - 40 минути във фурна при температура 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: