Класически макарони карбонара
gotvach.bg»Рецепти»Паста»Класически макарони карбонара

Класически макарони карбонара

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k3k5010k
29/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
"Достатъчно е да знаете класическата рецепта за сос карбонара, останалото е ясно, а макароните са вкусни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват във вода и се отцеждат. Лукът и чесънът се скълцват. Задушават се в масло и когато омекнат, към тях се прибавят нарязаните гъби.

Сместа се оставя да къкри 5 минути на слаб огън и в нея се включа нарязаната на кубчета шунка. Съдът се отдръпва от котлона и в него се добавят разбитите яйца и сметаната.

Връща се на огъня и се разбърква, така че сосът да се сгъсти. Когато това стане, се отстранява от печката. Макароните се заливат с него и се разбъркват. Посипват се с пармезан и се сервират.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: