gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Бистра боб чорба по манастирски

Бистра боб чорба по манастирски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9583k
Бистра боб чорба по манастирски
Снимка: Севда Андреева
1 / 4
30/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции5
"Рецептата я взехме от едни монаси и с най-голямо удоволствие я споделяме с вас - опитайте тази невероятна бистра боб чорба по манастирски"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитият боб се накисва за 7-8 часа в студена вода, която се изхвърля. Долива се студена вода и бобът се вари около 45 минути.

Добавя се една глава лук нарязан на ситно и червената чушка. Прибавяме 1 к.ч. зехтин и варенето продължава, докато бобът омекне.

В тиган с 5 с.л. олио се запържва втората глава лук, нарязан на ситно, докато стане прозрачен. Посипва се с червен пипер и се добавя доматът, нарязан на ситно.

Долива се с черпак от водата на боба и се прибавя към останалия фасул в тенджерата.

Поръсва се с джоджен и сол на вкус.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: