gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Домашна френска селска торта с бисквити

Домашна френска селска торта с бисквити

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9574k
Домашна френска селска торта с бисквити1 / 8
17/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции8
"За сладичко сте полудели? Тази френска орехова торта е тотална наслада! Гаранция, Франция"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме последователно цеденото кисело мляко, заквасената сметана, захарта, 3 с.л. мед, ванилията, сока и кората на лимона. Всичко това бием с миксера до получаването на пухкав крем.

Разбиваме добре и сладкарската сметана и постепенно и внимателно я прибавяме към другата смес. Движенията ни трябва да са плавни и отдолу нагоре, за да остане крема пухкав.

С тавичка с ринг редим последователно, ред бисквити, покриваме с 1 с.л. мед и разнасяме на равен блат крема с дебелина около 0. 5 см. Редим така още 7 блата с бисквити, мед и крем. (Остават още бисквитки за поръска и крем за намазване).

Последно нанасяме крем и слагаме тортата в хладилника за 2 часа да стегне и попие хубаво. В блендер за кратко смиламе останалите бисквитки и орехите.

След като извадим тортата от хладилника и отстраним ринга, я намазваме и отстрани с крема. Внимателно разпределяме смлените бисквитки и орехи по повърхността на тортата.

Връщаме ореховата торта в хладилника за още поне 4 часа. Хубаво е да я покрием с капак за торти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 10
4 10
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: