Празени кюфтета

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9574k
Празени кюфтета
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
30/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се бланшира и се нарязва на ситно. Картофите се сваряват, изчаква се да изстинат и се настъргват.

Към картофите се добавя празът, разбитите яйца, настърганите сирене и кашкавал, наситнените зелени подправки, солта, самардалата и черният пипер.

Получава се меко и лепкаво тесто, от което се оформят плоски кюфтета, не по-дебели от 2 см., които се овалват в галета и се пържат в сгорещена мазнина до хрупкава златна коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: