Домашен яйчен крем

31/10/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
"Вълшебен и нежен крем, който далеч не се прави толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед!"
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо58 882
  • Преглеждания за месеца586
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се кипва на бавен огън. Жълтъците се смесват със захарта, солта и нишестето до еднородна смес.

Горещото мляко се налива на тънка струйка в яйчената смес при непрекъснато бъркане. Кремът се връща обратно в съда, в който е завряло млякото.

Загрява се до кипване и се вари 2 минути при непрекъснато бъркане.

Сваля се от котлона, прецежда се през сито и се добавя ванилията. Разбърква се и се оставя да се охлади за 10 минути.

Маслото се нарязва на тънки парчета и се добавя в крема при непрекъснато бъркане.

Кремът се оставя да изстине напълно, след което се съхранява в хладилник до 4 дни.подобни рецепти тук

5 5
4 3
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Никола
Никола
09.08.2018 23:00
Много добра и сполучлива рецепта и вкусна.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв