Шницели с гъбен сос

31/10/2015
Поли
отПолиНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
  • Преглеждания общо2 044
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете магданоза и лука на ситно. Смесете каймата с яйцето, черен пипер, сол, галетата, зеления лук и магданоз.

Разбъркайте добре сместа и оформете по-големи кюфтета, които се приплескват, за да станат плоски.

След това ги оваляйте последователно в брашно, яйце и галета. Изпържете ги в сгорещено олио. Нарежете лука и гъбите, след което ги задушете в сгорещеното масло с олио.

След 10-тина минути добавете брашното, разбъркайте и махнете от котлона. Сипете бялото вино, разбъркайте и върнете на котлона.

Налейте около 400 мл вода, добавете бульона и кипнете. Варете соса до сгъстяване. Накрая добавете лимоновия сок и сервирайте шницелите с този сос.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни рецепти