Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен морунаж пане

Пържен морунаж пане

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пържен морунаж пане
Снимка: Vildan Ahmedova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ясно е, че това ще е рибата и рецептата, сега остава да решим каква ще е гарнитурата"

Необходими Продукти

  • риба - 3 бр. морунаж
  • галета - 1 и 1/2 ч.ч.
  • масло - за пърженето
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок - от 2 лимона
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре рибата на течаща вода. Оставяме да се отцеди и нарязваме на едри късове. Поръсваме всяко парче с лимонов сок, черен пипер и сол.

След 15 минути изтръскваме от маринатата и овалваме в галетата. Пържим в загрято масло от всички страни до златисто.

Готовата риба по желание поднасяме с млечен чеснов сос и салата според сезона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: