Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Леща в тенджера под налягане

Леща в тенджера под налягане

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
7
"Леща в тенджера под налягане ако не сте готвили, непременно го направете - ще разберете какво улеснение е"

Необходими Продукти

  • леща - 500 г
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • червен лук - 2 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме лещата от вечерта във вода.

На следващия ден в тенджера под налягане слагаме скълцаните лук, чесън, копър и магданоз.

Добавяме лещата, надребнените моркови, доматеното пюре, зехтина и подправките. Наливаме между 1.5 и 2 л вода.

Затваряме плътно тенджерата под налягане и варим супата от леща 15-20 минути.

Лещата в тенджера под налягане е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Аз винаги я готвя в тенджера под налягане.За 20 мин.е готова.
13.05.2016 18:49
2