Петел с Ориз
Petao sa pirinčem

Петел с Ориз

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5014k
Петел с Ориз1 / 4
20/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене110 мин.
Общо130 мин.
Порции7
"Ще го опитате и ще ви хареса, ама много ще ви хареса"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза и го накисваме във вода. Добре почистения петел сваряваме с подправки в около 1.5 л вода.

След това го изваждаме и го оставяме да се отцеди. Оризът прехвърляме в намазнена тава, където поставяме и нарязаните зелении. Най-отгоре слагаме петела и поливаме с 2 ч.ч. от бульона.

Поръсваме с подправки и печем в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Когато петелът се изпече от горната страна, го обръщаме, за да хване апетитна коричка и от долната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: