Киш с броколи и сирене
Kiš sa brokolijem i sirom
gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Киш с броколи и сирене

Киш с броколи и сирене

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9574k
Киш с броколи и сирене
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
01/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
"Кишът е истинска класика, която всеки трябва да опита поне веднъж през живота си"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на тестото:

В купа смесваме брашното, яйцето, солта и маслото, нарязано на бучки. Размачкваме добре всичко, докато стане на големи трохи. Орехите се нарязват и се прибавят. Замесва се гладко маслено тесто, което завиваме във фолио и прибираме в хладилника за 20 мин.

След като извадим тестото от хладилника го разточваме върху фолио и поставяме в тавата за печене, покриваме го с пергаментова хартия, върху която нареждаме бобчета, за да не бухне тестото. Печем за 10 мин. в предварително загрята на 190 градуса фурна.

Приготвяне на плънката:

Броколите разделяме на розички и бланшираме във вряща, подсолена вода за 3 мин, след това ги прехвърляме в съд ледена вода. Морковите и сиренето се настъргват, а чесънът се стрива на паста. В купа разбиваме яйцата заедно с млякото, сметаната, естрагона и пипера и солта. Към тях прибавяме сместа от сирената.

Вадим готовия блат от фурната и го оставяме да се охлади. След това върху него изливаме сместа с плънката, а най-отгоре редим розичките броколи. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: