Чий кюфте - Люти булгурени кюфтета

01/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Който разбира, тук се спира и това пикантно и здравословно Чий кюфте избира !"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 162
  • Преглеждания за месеца497
  • Преглеждания за седмицата59
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тава се изсипва счуканият булгур. Едно след друго върху него се сипват ситно нарязаният лук, намачканият чесън, обелените и настъргани домати, доматената и салцата от люти чушки, като всеки продукт последователно се втрива с длан във булгура. Меси се усилено докато попие.

Булгурът набъбва от поетите течности. Изсипва се сместа от сухи подправки (кимион, сумак, исот, черен и червен пипер) и сол и пак се бърка. Добавя се зехтинът и около една чаена чаша топла вода. След като попие и тя, се добавя нарязаният магданоз.

Сместа се оформя на топка и се завива с прозрачно домакинско фолио да престои няколко часа. След това с пръсти се щипва по малко от булгура и в дланта с притискане на пръстите се оформя на продълговато кюфте. Консумира се поставено в парче салата айсберг и резенче домат, полято със сок от нар и лимонов сок.

Тази смес може да се приготви и с помощта на миксер в дълбока купа. Количеството на подправките и солта е допустимо да бъде променяно в зависимост от вкусовите предпочитанията.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Люси
Люси
30.11.2015 19:51
обичам пикантната кухня, а тези булгурени кюфтета изглеждат точно такива
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв