gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Домашен маслен крем

Домашен маслен крем

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k277k
Домашен маслен крем1 / 2
02/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Научите ли се да приготвяте домашен маслен крем, нито един сладкиш или торта няма да ви се опъне"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се оставя да омекне на стайна температура. Яйцата се разбиват и се добавя захарта. Разбива се до бяло. Млякото се кипва и на тънка струйка се добавя в яйчената смес при непрекъснато бъркане.

Сместа се загрява, без да кипне, при непрекъснато бъркане, до появата на леки мехури по повърхността. Сваля се от котлона и се охлажда до стайна температура.

Омекналото масло се разбива на крем и при непрекъснато разбиване се добавя яйчената смес, като се добавя по една супена лъжица, разбърква се и се добавя следващата.

Добавя се конякът и ванилията, разбърква се и се използва за торти и сладкиши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: