Начин на приготвяне
В тенджера от 4 литра слагате 3 литра вода да заври със 1 чаена лъжица сол. Като заври водата, прибавяте макароните и започвате да ги разбърквате постоянно, за да не залепнат на дъното.
Като се сварят макароните, ги изцеждате с гевгир и ги поставяте в тавата, която предварително сте намазали с маслото.
След това в дълбок съд слагате прясното мляко, захарта и ванилията и започвате да бъркате, докато захарта се разтопи, след което прибавяте и вече разбитите яйца.
Прибавете вече разбитата смес към макароните в тавата, като ги разбъркате добре, за да се разпредели сместа равномерно. После прибавете резенчета масло директно отгоре.
Можете вече да сложите тавата във фурната, която предварително сте затоплили на 200 градуса.
От време на време проверявайте дали са се опекли добре макароните, като ги опитате.
Приятно хапване!
Коментари