Домашен лаваш

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Домашен лаваш1 / 2
03/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
25

Необходими Продукти

  • вода - 220 мл.
  • брашно - 500 г
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1 кубче от 20 гр.(прясна) или 7 г суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива с малко вода и брашно и се оставя, докато шупне. Замесва се тесто от водата, солта, маята и брашното.

Поставя се на стайна температура, завито с прозрачно домакинско фолио. Когато се надигне, се взема по малко от тестото и се правят малки топчета с диаметър около 5-6 см. Пак се оставят да втасат.

Разточват се на тънки палачинки с дебелина 1-2 мм. Загрява се тефлонов тиган и така приготвените питки се пекат на сух тиган на средна температура за 10-15 секунди от всяка страна.

Когато питките побелеят и се появят мехурчета, се обръщат.

Не трябва да се чака много, за да не пресъхнат и да се начупят.

Готовите питки се вадят от тигана и се поставят между влажни кърпи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: