gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Домашен кекс с парченца шоколад

Домашен кекс с парченца шоколад

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k279k
Домашен кекс с парченца шоколад1 / 2
02/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Домашен кекс, който се топи в устата - има си и парченца шоколад, които го правят още по-неустоим"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват и се смесват с брашното, половината пудра захар, 125 г от маслото и се разбъркват. Добавят се 50 милилитра прясно мляко и се разбърква до еднородна смес.

Добавя се бакпулверът и ванилията. Шоколадът се начупва на много малки парченца и се добавя към тестото. Кексът се пече 50 минути на 180 градуса. Вади се и се оставя да се охлади.

Приготвя се глазура, като останалото масло се разтопява, добавя се останалото мляко, какаото и пудрата захар. Загрява се, без да кипва, и с тази смес се полива готовият кекс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#191815
Потребител#191815
незнам защо Неми става както на снимките
19.05.2017 20:01