Супа от Черен Дроб

27/12/2015
Ванчето
отВанчетоНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции8
  • Преглеждания общо2 070
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се почиства и изисква в подкислена в оцет вода 2 часа. След това се вари 30 минути във вода заедно с няколко зърна черен пипер и дафинов лист.

Изважда се и се нарязва на парчета.

В тенджера се кипва вода и вътре се пускат надребнените лук, моркови, картофи и дроб.

Добавят се маслото и доматите и супата се оставя да къкри на огъня, докато се сварят всички съставки.

След това се маха от огъня за момент. Прави се смес от разбитото яйце и прясното мляко. Към нея се добавят 2-3 с.л. от супата.

Разбърква се и се налива в тенджерата. Разбърква се пак и яденето се връща да поври още 3-4 минути на тих огън. На финала се добавят и подправки.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар