Домашно кюнефе

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Домашно кюнефе
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
03/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Не се облизвайте, а си запишете рецептата - толкова е лесна, че всеки може да приготви прочутото Кюнефе"

Необходими Продукти

  • кадаиф - 500 гр. суров
  • моцарела - 300 гр. или друго безсолно сирене
  • масло - 250 гр.
  • шам фъстък - 50 гр. счукан, за поръсване
  • за сиропа:
  • вода - 360 мл.
  • захар - 470 гр.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сироп: От захарта, водата и лимоновия сок се сварява гъст сироп и се оставя са изстине.

Кадаифът се разтегля, за да се отделят влакната. Маслото се разтапя в малък тиган. Слага се половината от кадаифа и се притиска добре, да поеме маслото. Върху него се слага сиренето и се покрива с останалият суров кадаиф. Притиска се леко.

Пече се на котлона до златисто, после се обръща от другата страна с помоща на плоска чиния.

С охладения сироп се залива изпържения кадаиф. Захлупва се за няколко минути, докато попие изцяло сиропа.

Сервира се още горещо, поръсено с шам фъстък с добавка топка сладолед или кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: