Бишкотена торта с ананас и маскарпоне

04/11/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 589
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изварата се претрива през сито. Добавя се маскарпонето, три четвърти от захарта и две трети от сметаната. При непрекъснато бъркане се добавя прясното мляко и ванилията.

Ананасът се отцежда от сока на консервата, нарязва се на малки парченца и половината се добавя в крема. Останалата сметана се разбива с останалата захар.

В ринг за торта се слагат два сантиметра крем. Отгоре се реди ред бишкоти, покрива се с крем и се редят отново бишкоти.

След като се нареди последният ред бишкоти, тортата се покрива с бита сметана и се украсява с останалите парченца ананас. Оставя се за 3 часа в хладилника и се сервира.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар