Заек в гърне по немски

04/11/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо897
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • заек - 1 бр, цял до 2 кг.
  • свинско шкембе - 250 гр., сварено
  • лук - 3 глави
  • черен хляб - 2 филий
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червено вино - 1 ч.ч. или повече
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме заека на парчета, овалваме в брашното, което преди това сме овкусили с черния пипер и солта.

Нарязваме на дребно лука. Начупваме хляба. Нарязваме и свареното шкембе.

Започваме да редим в гърнето като редуваме пластовете - заек, лук, хляб и шкембе.

Доливаме червеното вино, така че яденето да е покрито на 3/4.

Задушаваме във фурната на 160 градуса за около 2 часа.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Тази комбинация от заек и шкембе за първи път я чувам, звучи ми доста интересно и ще пробвам. Но без хляба може би.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв