Чаени бисквити
Lemon Tea Biscuits

Чаени бисквити

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1125k
Чаени бисквити1 / 2
16/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20-25 бр.
"Не обичаме чай, но ако има повечко чаени бисквити, ще се прежалим и един чай може покрай тях да изпием"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява над хартия постлана на кухненски плот. В средата на купчинката се прави дупка. Добавят се 1ч.ч. захар, щипка сол, 3/4 ч.ч. прясно мляко и 100 г стопена свинска мас.

Настъргва се на ситно кората на 1/2 лимон. Омесва се тесто, което се покрива с кърпа и се оставя за 2 часа да почине. От тестото се разточва тънка кора.

С помощта на малка чаша се изрязват формички, които се пекат в намазнена тава на умерена фурна, докато леко зарозовят. Готовите бисквити се слагат в купа. Когато изстинат се покриват с прозрачно фолио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка: