gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Сочен черен сладкиш

Сочен черен сладкиш

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5018k
Сочен черен сладкиш2 / 2
12/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В дълбок съд миксираме всички сухи съставки за кекса. Добавяме още маслото, фурмите и водата /на тънки струи/. Бърка се продължително, но бавно, за да се смесят всички съставки.

След като сместа е добре уеднаквена, се изсипва в набрашнена тавичка или форма. Сладкишът се пече на 180 градуса приблизително половин час. Първите 15-20 минути фурната не се отваря, за да не спадне.

След това се проверява дали е готов, като се забие клечка за зъби в него. Тя трябва да излезе чиста. Готовият сладкиш се напоява със сока от компота. Оставя се за 7-8 часа в хладилник и след това се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: