gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на Тиган»Пържена баница на тиган

Пържена баница на тиган

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Пържена баница на тиган
Снимка: Севда Андреева
1 / 6
07/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Майсторски клас - ето как се приготвя пържена баница на тиган"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В намазан с малко олио тиган се слага първата кора, цяла без да се накъсва, като средата и се намира в тигана, а краищата се изваждат навън.

Яйцата се разбиват с прясното мляко и баницата се реди както следва: първа кора с краищата навън, после върху нея се сипва част от млякото с яйцата и малко от мазнината.

Така се редят две кори, накъсани с формата на тигана. Върху тях се слага трета, а върху нея се разпределя наведнъж натрошеното сирене и накъсания на ситно магданоз.

Реденето на корите продължава до свършването им. Накрая краищата на първата кора се събират в тигана.

Първоначално баницата се пържи на слаб огън, който после се усилва.

Когато се изпържи от едната страна се обръща от другата. Най - лесно това става с чиния. Пържи се и от другата страна.

Когато е почти готова се пробива с нож на няколко места.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: