Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пилаф»Пилешки пилаф по гръцки

Пилешки пилаф по гръцки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Пилешки пилаф по гръцки2 / 2
07/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Когато в надпреварата за най-вкусен пилаф се намеси и Гърция - положението става напечено"

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2
  • ориз - 250 гр.
  • лук - 1 глава
  • масло - 60 гр.
  • пилешки бульон - 400 мл.
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • орехи - 60 гр., начукани
  • мащерка - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пилето в около 600 мл. вода.

Изваждаме, обезкостяваме и нарязваме на тънки ивички.

Сваряваме измития ориз в тенджера с вода в съотношение 1: 2 ½. Отцеждаме.

Изпържваме до прозрачност нарязания на средни кубчета лук и морков в тиган с масло.

Прибавяме солта, черния пипер, мащерката и пилето и пържим 5 минути.

Заливаме с топлия бульон и попарените, обелени, нарязаните на кубчета домати и орехите и варим докато се изпари водата от доматите.

Добавяме сварения ориз, разбъркваме и сваляме от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: