gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Бързи варени кренвирши

Бързи варени кренвирши

Криси ЧерниковаКриси Черникова
Дарт Вейдър
166351128683
Бързи варени кренвирши1 / 5
23/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кренвирши - 4 бр.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 ч.л.
  • сол - 2 щ.
  • кимион - 2 щ.
  • къри - 2 щ.
  • черен пипер - 2 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме колбасите и ги разполовяваме. Всяка половинка цепваме в двата края във формата на хиксче.

Наливаме около 1.5 литра вода в тенджерка и добавяме подправките. Щом заври, пускаме в нея кренвиршите.

Държим колбасите във водата, докато се надуят и цъфнат. След това ги изваждаме с решетъчна лъжица и ги оставяме да се отцедят. Поднасяме ги с гарнитура по наш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: