Бобена чорба с месо по кръчмарски

25/11/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"По някаква незнайна вселенска причина в кръчмите бобената чорба е най-вкусна "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 717
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г, нарязано на едри късове
  • боб - 300 г зрял
  • моркови - 1 голям
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки пресован
  • мазнина - 2 с.л. олио
  • магданоз
  • джоджен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • вода - 6 ч.ч. студена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското е предварително сварено и запържено леко в мазнина. Почистения и измит боб заливаме със студена вода.

След завиране я изхвърляме и заливаме отново. Щом заври се прибавя още малко гореща вода от бульона на месото, мазнина и морковът, нарязан на кръгчета.

След като бобът е полуготов се добавя задушеният в олиото и малко вода лук, месото, както и чесънът.

Чорбата подправяме със ситно нарязаните джоджен и магданоз и поръсваме с червен и черен пипер.


подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар