Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Бобена чорба с месо по кръчмарски

Бобена чорба с месо по кръчмарски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Бобена чорба с месо по кръчмарски2 / 6
25/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-6
"По някаква незнайна вселенска причина в кръчмите бобената чорба е най-вкусна"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г, нарязано на едри късове
  • боб - 300 г зрял
  • моркови - 1 голям
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки пресован
  • мазнина - 2 с.л. олио
  • магданоз
  • джоджен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • вода - 6 ч.ч. студена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското е предварително сварено и запържено леко в мазнина. Почистения и измит боб заливаме със студена вода.

След завиране я изхвърляме и заливаме отново. Щом заври се прибавя още малко гореща вода от бульона на месото, мазнина и морковът, нарязан на кръгчета.

След като бобът е полуготов се добавя задушеният в олиото и малко вода лук, месото, както и чесънът.

Чорбата подправяме със ситно нарязаните джоджен и магданоз и поръсваме с червен и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: