Чорба от дива гъска

21/11/2015
Живка
отЖивкаНовак
"Най-трудното при приготвянето на тази чорба е да си хванете дива гъска, останалото е като при обикновените - вкусни зеленчуци и много мерак "
Приготвяне35 мин.
Готвене180 мин.
Общо215 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо877
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистената гъска се слага в дълбока тенджера заедно с дафиновия лист, целината и зърната черен пипер. Покрива се хубаво с вода и се посолява.

Вари се около 2 часа. След като месото е добре сварено, патицата се вади и месото се накъсва. Бульонът пък се прецежда и в него се слагат почистените и нарязани на дребно зеленчуци. Добавя се маслото и те се оставят да врат до омекване.

Щом и те се сготвят, се слага фидето и още подправки. Накрая котлонът се изключва и чорбата се премества за момент. В купа се слага течната сметана. При нея се налива малко от чорбата.

Разбърква се добре и се налива обратно в тенджерата. Чорбата се връща, за да поври на остатъчна температура. При поднасяне се наръсва със скълцан магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар