Земели

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5011k
Земели1 / 3
10/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции8 бр.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В леко затопленото прясно мляко се поставят маята и захарта и сместа се оставят настрана. Брашната се пресяват и се смесват. При тях се слагат солта, водата и първата смес.

Бърка се продължително и се замесва тесто. Дава му се време да втаса и се разделя на няколко топки, които се леко се сплескват.

Отгоре на всяка се правят разрези, образуващи нещо като хиксче. Подреждат се върху хартия за печене на известно разстояние.

Оставят се да втасат още 15 минути и се намазват с мляко. Поръсват се с белен сусам /или с маково семе/. Пекат се на 180 градуса до зачервяване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: