Пълнени ябълки със свинска кайма

11/11/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо430
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на ситно. Запържва се в олиото до прозрачно и се добавя каймата. Пържи се до светлокафяво, като с вилица се разделя на малки парченца.

Запържва се 10 минути на бавен огън при непрекъснато бъркане. Доматите се нарязват на ситни кубчета и се добавят към каймата. Пържи се 5 минути при непрекъснато бъркане.

Капачетата на ябълките се срязват, сърцевината и част от вътрешността се издълбават. Вътрешността на плодовете се нарязва на ситно и се добавя към каймата. Добавя се солта.

С тази плънка се пълнят ябълките, похлупват се с капачетата. Редят се в тава и се пекат 25 минути на 200 градуса. Сервират се веднага.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар