Картофи по смолянски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Картофи по смолянски
Снимка: Admin
1 / 13ВИДЕО
14/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Любимите ни картофи от Смолянския край. Ако обичате картофи, определено ще ви допадне, защото е съставено от продукти, които много се допълват."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода. След като изстинат ги обелваме и настъргваме на едро ренде. Посоляваме и разстиламе върху намаслена и набрашнена тава.

Яйцата разбиваме добре, докато удвоят обема си и добавяме разтопеното масло. Прибавяме и брашното и черния пипер. Разбъркваме внимателно и заливаме картофите.

Поръсваме с настърган кашкавал и печем на 180 градуса 30 минути. При сервиране добавяме по лъжица кисело мляко и гарнираме със сезонна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
524
44
34
20
10
Дай твоята оценка: