Домашна бадемова торта

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9563k
Домашна бадемова торта1 / 2
15/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците със захарта до побеляване. Прибавяме бадемите, галетата, канелата и бакпулвера.

Разбиваме белтъците на сняг и внимателно ги прибавяме към другата смес. Намазваме с масло и набрашняваме формата за торта и изсипваме сместа в нея. Печем в гореща затоплена фурна на 200 градуса.

За глазурата:

Разбиваме белтъка на сняг като постепенно сипваме 1 с.л. пудра захар. Прибавяме лимоновия сок.

Отделно стопяваме на водна баня шоколада прибавяме маслото и останалата захар и разбъркваме в една посока докато сместа стане на пяна. Намазваме върху изстиналия блат.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: