gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пържен свински дроб

Пържен свински дроб

Криси ЧерниковаКриси Черникова
Дарт Вейдър
166333128522
Пържен свински дроб1 / 4
08/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Приготвянето на свински дроб е истинско изкуство, което може да овладеете, ако следвате стриктно нашата рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският дроб се измива много старателно и се почиства от ципи. Реже се на не много големи късове.

Поставя се в купа и се залива с млякото, захарта и лимоновия сок. Кисне се в тях 1 час.

Междувременно в по-дълбок тиган се задушава нарязаният праз. Когато омекне към него се добавя отцеденият от млякото дроб. Бърка се и се позапържва.

Налива се виното и ястието се оставя да къкри на умерен огън, докато се сготви дробът.

Поднася се с ориз.

Пърженият свински дроб е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка: