gotvach.bg»Рецепти»Паста»Юфка с гъби

Юфка с гъби

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k8k
Юфка с гъби1 / 2
11/01/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме сушените гъби в 250 мл. вода.

Сваряваме юфката в голяма количество кипяща подсолена вода.

В загрято олио изпържваме пресните гъби до изпаряване на водата. Посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер. Добавяме накиснатите гъби заедно с течността, в която са киснали, и варим 5 мин. на слаб огън. Периодично разбъркваме.

Нарязваме на ситно магданоза и заедно с лимоновата кора го добавяме към гъбите.

Подправяме отново. Изцеждаме юфката и внимателно я смесваме с гъбите.

Разпределяме на порции и поръсваме с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: