gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа Топчета»Класическа супа топчета

Класическа супа топчета

ГеоргиГеорги
Новак
12147304
Класическа супа топчета
Снимка: Габриела
1 / 4
16/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Класическа супа топчета - сгрява душата и лекува всяка болежка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете една кафеена чаша ориз във вода, която трябва да покрие ориза. Варете на бавен огън, докато се сгъсти и в ориза не остане вода. Прибавете сварения ориз към каймата, като в нея сложете ситно нарязана глава лук и 1 ч.л. сол, 1 к.л. черен пипер, 1 яйце и омесете всичко.

Ако ви се вижда много количеството ориз, регулирайте го по ваша преценка.

Приготвяте си свободно място на масата, за да има къде да слагате топчетата - излизат от 70 до 75 броя. В купа сложете брашно и започнете да оформяте топчетата, като през това време сте поставили на бавен огън да ври в 4-литрова тенджера 3 литра вода и 2 супени лъжици сол.

Като направите всички топчета, започвате едно по едно да ги овалвате в брашно и да ги пускайте в заврялата вода. Варете на слаб огън, за да не се разпаднат топчетата.

Приблизително след 20-30 минути опитвате дали са се сварили и изключвате котлона. Направете застройка на супата, като разбиете едно яйце и супена лъжица оцет в купичка и започвате да прибавяте от супата по една лъжица. Разбъркайте така 10 лъжици, после прибавяте застройката към супата и пак я разбъркайте. Овкусете супата с чубрица и магданоз и поставяте капака за 15 минути.

Приятно хапване!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: