Домашна желирана торта
Domaća želirana torta са voćem iz kompota

Домашна желирана торта

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Домашна желирана торта1 / 2
28/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8
"С тази лесна рецепта всеки, ама наистина всеки може да приготви вкусна торта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват с пудрата захар и солта. Към тях се прибавят разбитите на сняг белтъци, брашното, пресято с бакпулвера и 1 ванилия.

Сместа се разбърква добре и се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно форма и се пече до златисто в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 мин.

Изпеченият блат се изважда от формата се оставя да изстине. Желатинът се разтваря в сока от компота /повече от 2 ч.ч./ и към тях се прибавя кристалната захар.

Ароматизира се с втората ванилия и сместа се загрява на огън при непрекъснато бъркане докато заври.

Във формата, в която е изпечен блата, след измиването, подсушаването и намазването и с мазнина се изсипва част от сместа с желатина /около 1 см/.

Формата се оставя да се охлади в хладилник докато стегне. Отгоре се нареждат плодовете от компота и се залива с останалата част от компота.

Отново се оставя да стегне в хладилника. Накрая върху желираната смес се поставя блата и тортата. Съхранява се в хладилника. 1 час преди сервиране се обръща в чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: