gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Пурички с праз лук

Пурички с праз лук

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9585k
Пурички с праз лук
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
17/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Невероятно вкусни и хрупкави банички пурички от нашия Мастър Шеф Севда Андреева. Пълнежът може да бъде със сирене, праз, спанак, лапад или каквото решите - все ще бъде вкусно!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме, измиваме и нарязваме праза на парченца с дебелина 1 см.

Задушаваме с половината олио и сол при непрекъснато бъркане, оставяме да изстине и смесваме с натрошеното сирене.

Нарязваме маслото на малки парчета и заливаме с гореща вода. Прибавяме останалото олио и разбъркваме.

Разделяме корите и групираме по две.

Намазваме едната със сместа от мазнина и олио, върху нея слагаме втората и намазваме отново.

Слагаме от плънката и навиваме на руло. Така постъпваме и с останалите кори.

Подреждаме в тавичка на разстояние една от друга, намазваме с мазнина и печем пуричките в гореща фурна на 180 градуса, докато порозовеят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: