Милинки с галета

19/11/2015
Анонимен
отАнонименМастър Шеф72269645151
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
  • Преглеждания общо2 381
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 300 мл хладко (или хладка вода)
  • мая - 1 пакет суха
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • Заливка
  • галета - 2 с.л. с връх (или брашно)
  • масло - 125 г разтопено
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • вода - 1 - 2 с.л.
  • сирене - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези милинки ги работих с миксер и с голямата бъркалка за тесто.
В брашното се прибавя маята, разбърква се и се добавя топлото прясно мляко, зехтин, сол, захар.

Оформя се хубава топка меко тесто, което се оставя да втаса на топло до увеличаване двойно на обема. От втасалото тесто се откъсват топки и се нареждат една до друга в добре намаслена тавичка. Оставят се отново да втасат за около 30 минути.

Заливат се със заливката и се пече на 170-180 градуса за около 40-45 мин.

Забележка: Предварително измервам топките тесто на канатрче - по 100 г всяка. Тавичката ми е с размер около 22-24 см.

В заливката 2-те с.л. вода са малко и затова добавих около 50-70 мл вода. Тя трябва да е гъста, но и едновременно да може да покрие топките тесто. Не съм ползвала брашно, а галета, по хрупкава става заливката.

Източник: Вкусно с Йолиподобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар