Царски блини

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k277k
Царски блини1 / 2
21/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Сега разбирате ли защо блините са били част от закуската на Руското царско семейство"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява и се оставя да изстине до стайна температура. Добавят се жълтъците и 100 грама от захарта и се разбърква, като се бърка само в една посока.

Брашното се смесва с две трети от сметаната. Загрява се, без да кипва, като се бърка, докато се сгъсти. Сваля се и се слага в съд с лед. Разбърква се, докато не се охлади напълно.

Добавят се яйцата със захарта и маслото и останалата сметана. Блините се пържат в загрят тиган, намазан с мазнина. Не се обръщат, защото тестото е много тънко и ще се скъса.

След като се изпържат добре на среден огън, се обръщат направо в чиния. Между блините се наръсва останалата захар. Сервират се със сладко по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: