Обикновен кекс с какао и кафява захар

22/11/2015
"Щастието е в обикновените неща, добрите приятели и вкусната храна "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 155
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и бакпулверът се пресяват заедно в купа. Яйцата и захарта се смесват и се започва бъркане на силна скорост. След около 5 минути бъркане се добавя олиото малко по малко при непрестанно бъркане.

След това се добавят ванилиите и пак се разбива. Накрая се добавят брашното и бакпулверът лъжица по лъжица. Бърка се поне 10 минути, докато не се получи жълто-оранжева смес.

След това изсипваме 1/3 от сместа в отделен съд и я разбъркваме с какаото. Изсипваме жълтата смес в намазнена форма за кекс. Слагаме и кафявата смес. Разбъркваме с лъжица двете смеси.

Слагаме да се пече на предварително загрята фурна на 200 градуса. След половин час кексът трябва да се е надигнал и пропукал. Можете да го набодете с клечка за зъби или шишче и ако нищо не полепне, значи кексът е готов. Може да се яде вместо козунак на Великден.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар