Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Сиренки»Добруджански сиренки

Добруджански сиренки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Добруджански сиренки4 / 4
25/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
50
"Дали само в Добруджа сиренките са толкова вкусни или с точната рецепта всеки може да се справи"

Необходими Продукти

  • брашно - 650 г
  • масло - 150 г
  • кисело мляко - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сирене - 180 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме содата в киселото мляко. Пресяваме брашното. Разтопяваме маслото.

В купа в пресятото брашно изсипваме киселото мляко със содата, яйцата, разтопеното масло, солта и натрошеното сирене. Замесваме тесто. Покриваме със стреч фолио и оставяме да отлежи около 30 мин.

Делим полученото тесто на топки, които после разточваме. С остър нож режем на ромбове, прегъваме по диагонал.

Подреждаме ги в намазана с мазнина тавичка. Печем на 180 градуса за 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
напоследък никъде не намирам амонячна сода...не знам какво става в тези магазини само бикарбонат има
05.05.2016 22:31