Пукани люти чушки по кърджалийски
Provincial Style Roasted Chillies
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Пукани люти чушки по кърджалийски

Пукани люти чушки по кърджалийски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Пукани люти чушки по кърджалийски
Снимка: Севда Андреева
1 / 5
25/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
20
"Смела рецепта за любителите на пикантните удоволствия!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и приготвяме 20 бурканчета от 300 мл с капачки.

Във всеки буркан слагаме по 1 ч.л. захар, 1 с.л. сол, 2 с.л. олио, 3 скилидки чесън, нарязани на дребно и по една голяма щипка от предварително накълцаните и разбъркани копър и магданоз и рендосаните моркови.

В нагрят, сух, голям и дълбок тефлонов тиган запичаме за кратко предварително измитите и почистени от дръжките чушки.

Горещите и пукани чушки редим плътно в бурканчетата.

Отгоре добавяме по още 1 щипка от наситнените моркови, пресни зелени подправки и по една скилидка чесън. Допълваме с оцет.

Напълнените бурканчета затваряме плътно, обръщаме и оставяме да изстинат за около 12 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: