Бурма кадаиф

25/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Почитатели на сиропираните сладкиши от всички страни, съединявайте се!!!"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 650
  • Преглеждания за месеца477
  • Преглеждания за седмицата89
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстиламе корите и в долния край на всяка кора разпределяме кадаифа равномерно. Завиваме на стегнато руло.

С остър нож режем на колелца с дебелина 3 см.

Подреждаме в тава и печем до зачервяваме в предварително загрята фурна на 180 градуса. Оставяме да изстине.

В тенджера разбъркваме захарта с водата и варим 30 мин.

Охлаждаме за 10 мин. и прибавяме лимоновия сок.

Маслото разтопяваме на котлона, докато суроватката се отдели и изпари.

Изсипваме и равномерно разпределяме разтопеното масло навсякъде върху изпечения и студен кадаиф.

Заливаме с горещия сироп. Поръсваме обилно с натрошените орехи.

Покриваме кадаифа с алуминиево фолио и отгоре с кърпа, за да дръпне сиропа за 45 мин.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Росица Стоянова
Изглежда страхотно, задължително ще го приготвя :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв