Турско кафе

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
26/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Винаги има време на едно хубаво Турско кафе !"

Необходими Продукти

  • ръж - 30 г, смляна
  • леблебия - 30 г, смляна
  • захар - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отмерваме в чашка за кафе вода и я изсипваме в джезве.

В джезвето прибавяме 1 ч.л. от добре разбърканите ръж и леблебия.

Прибавяме една кафяна лъжичка захар.

Оставяме да заври на бавен огън.

Когато кафето кипне, се отдръпва от котлона и се отсипва от каймака в чашката, в която ще се сервира кафето.

Връщаме джезвето на котлона и кипваме още два пъти, като всеки път отливаме от сместа.

Накрая изсипваме остатъка от кафето в чашката и сервираме турското кафе с чаша вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
леблебия пиеха нашите, когато бяхме деца,защото или нямаше кафе в магазините или нямаха пари...
13.05.2016 20:24
1
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Любима напитка!
08.01.2016 11:04
Мартина Тракова
Мартина Тракова
И бяло сладко! ;)
07.01.2016 23:04