gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Постни зелеви сарми

Постни зелеви сарми

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9564k
Постни зелеви сарми
Снимка: Севда Андреева
1 / 6
27/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно отстраняваме дебелите жили на зелевите листа. В загрят тиган с олиото задушаваме нарязаните на ситно лук и моркови.

Измиваме добре ориза под студена течаща вода, отцеждаме го и го добавяме към зеленчуците. Разбъркваме докато ориза стане стъклен и добавяме черен пипер на вкус и джоджен.

Доливаме зелевия сок и изчакваме ориза да го поеме. Отстраняваме от котлона леко да се охлади.

Разстиламе зелевите листа и слагаме от ориза, завиваме сарми като оставяме края отдолу и ги редим в тенджера, на дъното на която сме наредили жилите от листата.

Доливаме водата и покриваме с чиния и оставяме да ври на слаб огън до готовност на зелевите сармички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: